Jdi na obsah Jdi na menu

Beluška

2. 6. 2015

Konečně jsem se dostala k tomu, abych s odstupem času popsala, jak se s Beluškou pereme s nemocí. 

 

Během dubna a května tj.: 10.-11.4., potom  23.-24.4., pak 29. -1.5 a dále 24.5. a 1.6. měla Bella takový "záchvat". To znamená, že velmi zrychleně dýchá, velmi špatně vstává a chodí, celá je taková zkroucená, třesou se jí přední nohy a hodně zakopává, neví jak si lehnout a skoro celý den kňučí, dokud neusne  a neodezní to. Jinak pořád baští s chutí, stolice normální, když nemá záchvat, tak je i veselá. Od  konce dubna kulhá už pořád na levou přední. Někdy více, někdy méně a při záchvatu je to nejhorší, pořád zvedá packu a třese se jí celá noha i v leže.

 

Při kontrole ve Stodůlkách dne 5.5. - máme dávat PREVICOX 227 mg už každý den 2 tablety do jídla - je proti bolesti. EQUORAL dále dávat 2 a 2 tobolky ráno a večer nalačno. (imunosupresiva na snížení vlastní imunity). Celkem tedy 6 prášků denně. Brala se opět krev a posílala se do Německa. Sledovala se hladina ciclosporinu (lék EQUORAL) v krvi, Je to v normě. Půjčili jsme si na měsíc pro Bellu přístroj na magnetoterapii BIOMAG. Dáváme ho pod deku do koupeného nového ortopedického pelíšku, když Bella odpočívá. (nová matrace:

http://www.besishop.com/zdravotni-matrace-health-comford-s-pametovou-penou/)

 

Další kontrola 19. 5. - krevní testy se nedělaly, budou se dělat při další kontrole (9.6.). Jelikož se stav Belly stabilizoval (tj. že se to nezlepšuje, ale ani nezhoršuje), tak se ubral EQUORAL a místo 4 tobolek denně dáváme 3 tobolky. Takže celkem 5 prášků denně.  Bella nesmí prochladnou, tak jí pořád hlídáme a když jsme na zahradě a fouká, nebo je chladno, tak přikrýváme Bellu dekou. 

 

Jinak Ústecký kraj je opravdu hodně zaostalý, neboť jsem nenašla nikoho kvalifikovaného a certifikovaného na Dornovu metodu pro lidi a o zvířatech ani nemluvím. Paní u které jsem byla objednaná jí už nedělá frown. Nechápu proč mi to do telefonu rovnou neřekli. Absolvovala jsem něco úplně jiného, ale už jsem to nechtěla rušit. Dnes píšu email. p. Andree Dunové, která dělá Dornovu metodu na zvířatech už dlouho a má certifikaci, pořádá kurzy. Potřebuji hlavně vědět, jestli tato metoda nebo nějaká jiná je vůbec vhodná pro Belušku! 

 

Zkouším sehnat konopí a nějaké informace, jak ho připravit na vnitřní užívání. Našla jsem pár dost  zajímavých článků, o jeho léčivých účincích nejen na lidi, ale i na psy. Samozřejmě vyzkouším nejdříve na sobě. Čas nám  strašně rychle  s Beluškou ubíhá a nemáme vlastně co ztratit. Takže jakákoli alternativní pomoc, může být pro nás velkým přínosem a pomocí, jak vše oddálit. MVDr. Duchek není proti, jen s tím nemá žádné zkušenosti. Mohlo by to prý pomoci.

 

zajímavé odkazy:
http://www.konopijakolek.cz/2014/11/muj-pejsek-ma-rakovinu-lecim-ho-konopim/

http://www.magazin-legalizace.cz/cs/articles/detail/647-denik-zoufaleho-psiho-pacienta?author=Luk%C3%A1%C5%A1+Hur%C3%BDsek

 

Ještě jsem dělala včera, když měla Beluška zase záchvat, Kostivalový zábal. No uvidíme, za jeden den to nemohu posoudit. Dnes udělám znovu. Kostivalu máme naštěstí za plotem spoustu. Bella ho už od štěňátka s oblibou baští - listy. Vyloženě ho celý půlrok vyhledává a dává mu přednost před ostatními rostlinami.  Tady je recept na zábal:

 

 https://www.youtube.com/watch?v=ebDn0tJzfRE